Zece ani de Dual Motors: din culisele unui sport intitulat business moto

“Firma a fost înfiinţată în 1997, dar business-ul efectiv a pornit în 2003, când am deschis în Bulevardul Ghencea, la parterul unui bloc, un magazin de 100 metri pătraţi”, îşi aduce aminte Ciprian Popescu, sportiv şi om de afaceri, greu de ghicit în ce ordine ar trebui puse cele două ocupaţii. La fel ca pentru orice pilot de motociclete, în spatele său se află o echipă de zece oameni, pe care Ciprian nu îi numeşte angajaţi ci cărora le spune direct, colegi. Iar în proporţie de 80%, această echipă a rămas aceeaşi, de zece ani. “În 2009, anul în care piaţa moto din România a trecut practic printr-un şoc, am făcut toate eforturile să nu disponibilizez oameni din echipa Dual Motors”, spune Ciprian. Dar, să ne aplecăm puţin privirea asupra a ceea ce s-a întâmplat până la acest moment.

După ce a alergat la curse de motocross în anii ’80, după Revoluţia din 1989, Ciprian Popescu a hotărât să revină asupra acestei pasiuni, reluând o activitate competiţională care continuă şi azi. “Pe la curse multă lume mă întreba ce să îşi cumpere, îmi cerea sfaturi şi, având deja firma Dual Tours, care la acel moment dat efectua transporturi rutiere, mai vindeam diverse produse necesare motocrosului. De aceea, am decis să încep un business cum se cuvine, într-un spaţiu adecvat”, îşi aduce aminte Ciprian. Lucrurile s-au legat: “deoarece alergasem ani buni peYamaha şi mă îndrăgostisem de această marcă, mi-a fost uşor să ajung la Yamaha România, unde în acea vreme lucra ca director Tiberiu Troia, o altă bună cunoştinţă din lumea curselor. Am devenit dealer Yamaha, punând la punct un showroom cu câteva motociclete, echipamente şi accesorii”, rememorează Ciprian.

Am început şi lucrul cu clienţii mari, precum Fan Curier , Fastius CurierDomino’s PizzaSalvamont, pe partea de scutere şi snowmobile Yamaha. Ne bucurăm că aceste mari companii au înţeles că este mai economic să lucrezi cu vehicule de calitate, chiar dacă investiţia iniţială este mai mare. Avem scutere Yamaha Aerox folosite pentru curierat în Bucureşti , care au ajuns la 100.000 de kilometri fără segmentare şi ne bucurăm că toate uleiurile Putoline cu care-i deservim pe aceşti clienţi corporate sunt ţinute în câte o “singură” mână şi nu la îndemâna curierilor, ceea ce e foarte important pentru felul în care scuterele funcţionează. Avem un service mobil, care ne permite să venim la tine acasă pentru a-ţi face revizia motocicletei, ATV-ului sau snowmobilului, sau dacă ai rămas în pană undeva pe drum. Pe perioada iernii oferim nu doar servicii de găzduire a motocicletei, ci şi un prim service gratuit, împreună cu transportul acesteia showroom – locuinţă proprietar.

preluare de pe motociclete.com.ro

 

Tagged as: , , , , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.