SCOOTER FUN locul 6 la Cupa Presei Linhai la ATV

atv_cup_15 septembrie 2009 a fost ziua marii intreceri a jurnalistilor in arta manuirii ATV-urilor. Editia a II a a CUPEI PRESEI la ATV, in organizarea ATV Rom si Merch Auto, si-a desemnat castigatorii dupa o zi intreaga de etape de calificari. Ca si la prima editie, au fost 64 de concurenti inscrisi, numai ca o parte din ei nu au mai putut ajunge la circuit din motive obiective, asa ca unele grupe de participare nu au fost complete .

O surpriza pentru organizatori a fost faptul ca spre deosebire de prima editie, in acest an au inscrise la startul competitiei nu mai putin de 14 fete fata de numai 3 la prima editie, lucru care demonstreaza, inca odata, ca acest sport capata noi adepti si ne face sa speram ca la editia a-III-a numarul fetelor va fi egal cu cel al baietilor inscrisi in competitie.

Dupa o lupta apriga  din cele 16 grupe trase initial la sorti s-au calificat mai departe 32 de concurenti, care dupa o scurta pauza au trebuit sa se lupte cu sutimile de secunda ale cronometrului.

Daca in prima parte a concursului, in grupe a contat cine trece primul linia de sosire, dintre cei doi concurenti aflati in lupta pe doua trasee paralele identice, in cea de a doua parte organizatorii au hotarat ca toti concurentii sa lupte pe acelasi traseu urmand ca cel care stabileste un timp mai bun sa se califice mai departe.

Dupa aceasta serie sau calificat 16 concurenti si imediat s-a trecut la departajarea lor. In semifinala, au existat diferente de o sutime de secunda intre cei calificati in finala si cei pentru care providenta a hotarat sa ii scoata din competitie.

Asadar dupa o lupta foarte lunga plina de suspans si de noroiul de pe traseu, s-au calificat in finala reprezentantii urmatoarelor publicatii media:  Tabu, Fishing&Hunting, MTV, Scooter Fun, 4Tuning.ro, Pro Cinema TV, Playboy si 4Tuning Magazin.

atv_cup_5

Pentru ca in finala au ajuns cei mai buni dintre cei buni, aceasta sa desfasurat pe 80% din circuitul mare de motocross, iar traseul de aceasta data a inclus o varietate larga de obstacole, sicane si  jump-uri care i-au pus intr-o dificultate si mai mare pe cei opt finalisti.

Dupa doua ture de recunoastere a traseului, fiecare din concurentii ajunsi in finala a avut o sansa sa isi demonstreze valoare pe traseu, contra coronometru. Dovada faptului ca toti concurentii, chiar daca erau amatori, sunt foarte talentati, este diferenta de numai cateva secunde dintre castigatorul marelui premiu si concurentul care sa clasat pe locul 8. Concurentul revistei SCOOTER FUN, Alex Dumitrescu, printre altele si cel pe care il vedeti la testele scuterelor cu peste 125 cmc, si-a onorat blazonul si doar o mica problema tehnica pe ultima turnanta a traseului finalei l-a scos din lupta pentru podium.

Iata cum a aratat clasamentul finalei:

Locul 8: Nr. 32 – 4Tuning Magazin – 2’27’’03 ;
Locul 7: Nr. 22 – ProCinema TV – 2’05’’82 ;
Locul 6: Nr. 51 – SCOOTER FUN – 2’00’’78 ;
Locul 5: Nr. 35 – MTV – 1’58’’96 ;
Locul 4: Nr. 24 – Tabu – 1’58’’50 ;
Locul 3: Nr. 13 – Fishing & Hunting – 1’57’’37 ;
Locul 2: Nr. 19 – Playboy – 1’56’’97 ;
Locul 1: Nr. 28 – 4Tuning.ro – 1’55’’50 .

atv_cup_6

atv_cup_4

2 Comentarii