Judetul Prahova si-a desemnat castigatorii concursului ”Educatie rutiera, educatie pentru viata”

Sambata 17 mai s-a desfasurat in Parcul Constantin Stere (Bucov) de langa Ploiesti etapa judeteana a concursului ”Educatie rutiera, educatie pentru viata”. Concursul este organizat in fiecare an de catre Politia Rutiera, in parteneriat cu Ministerul Invatamantului si isi propune sa ajute elevii de gimnaziu si de liceu sa cunoasca, sa inteleaga si sa respecte regulile de circulatie. Elevii scolilor si liceelor prahovene si-au testat cunoştinţele de legislatie rutiera si indemanare in fata parintilor, prietenilor si ai reprezentantilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Prahova şi Inspectoratului Şcolar al judeţului Prahova.

Fiecare echipa formata din 4 membri trebuie sa parcurga mai multe etape: un traseu cu bicicleta in conditii de trafic rutier, un traseu de indemanare in mersul pe bicicleta si o proba teoretica, unde elevii raspund la intrebari din codul rutier.

Elevii participanti au fost coordonati de catre inspector principal Adrian Iacob din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova avand sprijinul colegilor din departament si al reprezentantilor scolilor participante.

Echipele castigatoare au fost premiate de catre SKF, lider mondial in furnizarea de rulmenti, etansari, mecatronica, sisteme de lubrifiere si servicii care include suport tehnic, servicii de intretinere si de fiabilitate, consultanta in inginerie si formare profesionala. SKF se implica in mod frecvent in sustinerea activitatiilor comunitatii. Evenimentul a avut si sustinerea Revistei Scooter Fun & Bike.

Castigatorii editiei din acest an au fost elevii Colegiului National Mihai Viteazu din Ploiesti. Toti ceilalti participanti au primit mentiuni si premii de participare.

Echipa castigatoare va reprezenta judetul Prahova la etapa nationala, etapa care va loc in perioada vacantei de vara.

O surpriza placuta a fost oferita de catre organizatorii etapei judetene tuturor celor prezenti – vizitarea gratuita a gradinii zoologice Ploiesti care gazduieste un numar de peste 50 de specii si este o parte integrata a Parcului Memorial Constantin Stere.

Tagged as: , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.