IAA Frankfurt 2015 – cea de a 65 editie a unui salon de legenda

Dupa ce s-a raspandit stirea ca salonul traditional de motociclete de la Koln se va desfasura din 2 in 2 ani am decis sa facem o vizita la Frankfurt, la cel mai mare salon de inter conectica intre vehicule, un salon care prezinta pe langa cele mai noi aparitii in lumea auto si inovatii in lumea moto (practic in toate domeniile in care poti dezvolta noi mijloace de transport, mai sigure, mai fiabile si, bineinteles mai ecologice).

Intre 17 si 27 septembrie 2015 s-a desfasurat la Messe Frankfurt unul dintre cele mai importante evenimente de gen din Europa. Toate marile nume din industria auto au fost prezente cu modele noi, concept -car-uri sau tot felul de inovatii pe modele mai vechi. Dar acest salon nu a fost adresat doar iubitorilor de masini. Am intalnit producatori moto de renume – BMW, companii asiatice care si-au prezentat modelele electrice de scutere (unele izbitor de asemanatoare cu modele ale firmelor mult mai cunoscute), solutii ingenioase de deplasare – vehicule pe 2 roti alimentate cu panouri solare – evantai, biciclete electrice care nu depaseau 5 kg in greutate si o suma de solutii tehnice adaptabile la orice mijloc de transport.

Chiar daca am pierdut zilele dedicate presei, cu lansari oficiale doar pentru blitz-uri, am avut parte de o serie de premeiere prezentate si publicului larg, un public foarte numeros, poate mult mai mare decat cel intalnit la salonul de la Koln.

Cuvintele pot fi de prisos, asa ca va vom arata cateva dintre instantaneele surprinse la Frankfurt, bineinteles mai multe cele cu vehiculele pe 2 roti. Vom reveni cu amanunte si cu noi imagini in numarul viitor al revistei.

 

Tagged as: , , , , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.