Ghid turistic: Ciclocarrozzella

Sunteţi tipul de oameni care nu vor să renunţe la patru roţi în favoarea bicicletelor? Ciclocarrozzella este soluţia perfectă pentru dumneavoastră. Cunoscută sub mai multe nume cum ar fi rişcă sau cvadriciclu, Ciclocarrozzella poate fi întâlnită în special în staţiunile de pe litoral ca mijloc de agrement.

Recent am testat senzaţiile pe care le ai utilizând acest tip de cvadriciclu şi vă pot spune că distracţia este garantată. Răbdarea şi respectul participanţilor la trafic îţi lasă o amintire surprinzător de plăcută iar momentele în care ai senzaţia că esti într-un Flinstone Mobil sunt de neuitat.

Nu trebuie să parasiţi Romania pentru a vă bucura de aceste Ciclocarrozzelle. Ele pot fi închiriate spre exemplu din staţiunea Neptun la preţuri accesibile, atât pentru 2 cât şi pentru 4 până la 6 persoane cu posibilitatea de a acomoda, în plus fiecare, câte 2 sau 3 copii sub 5-6 ani în portbagajul din faţ

Principalul avantaj al acestui cvadriciclu este faptul că puteţi face o plimbare împreună cu toată familia sau cu prietenii prin împrejurimile staţiunii în care vă petreceţi concediul, fără să aveti grija copiilor atunci când vine vorba de mersul cu bicicleta în trafic.

Pe lângă acesta, este un mijloc sănătos şi ecologic de petrecere a timpului liber, timp în care vă distraţi alături de cei dragi, atrăgând totodată privirile curioşilor.

După o zi de plajă vă puteţi relaxa la volanul Ciclocarrozzellei printre tractoraşele cu vagoane şi trăsurile care fac turul staţiunilor pentru turiştii mai comozi. Ba chiar, dacă aveţi o formă fizică bună, vă puteţi lua la întrecere cu ele, expresiile feţelor celor depăşiţi făcând să merite efortul.

Fiecare astfel de vehicul este dotat cu un acoperiş care vă protejază de razele prea puternice ale soarelui, iar pentru plimbările nocturne este dotat cu dinam, faruri şi stopuri. În plus, scaunele sunt astfel concepute încât să vă uşureze pedalatul şi să crească confortul. Propulsia este asigurată prin pedalarea fiecărui ocupant al celor 2 sau 4 locuri iar frânarea se face prin acţionarea unei manete asemănătoare cu schimbătorul de viteze de lângă volan al maşinilor din filmele americane ale anilor 80-90. Direcţia este foarte asemănătoare cu cea a autoturismelor, cursa volanului fiind generoasă iar viteza maximă, după testele făcute, nu depăşeste 30-35 km/h la o turaţie a pedalelor de maxim 200 rpm, astfel că nu trebuie să vă faceţi griji în privinţa siguranţei.

După o căutare pe internet am descoperit că deja există astfel de cvadricicluri cu propulsie asistată electric cu ajutorul panourilor solare.

Pe lângă bicicletă, ar putea fi acestea oare o soluţie la traficul aglomerat din marile oraşe, din zonele de câmpie cel puţin…?

by marius-ciclistu

 

 

 

Tagged as: , , , , , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.