Bosch sustine ”Civilizatia soselei”. Concursul ”Indemanatec -DA, Teribilist – NU!” la cea de a doua editie.

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din municipiul Constanta in parteneriat cu Serviciului Rutier al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, au organizat şi jurizat cea de-a doua ediţie a concursului „Îndemânatec Da, Teribilist Nu!”, concurs din cadrul Proiectului Educaţional „Civilizaţia Şoselei”.

Concursul isi propune sa ajute elevii de liceu sa cunoasca, sa inteleaga si sa respecte regulile de circulatie. La concursul din acest an au participat 21 de elevi din cadrul liceelor tehnologice cu profil auto din Constanta, Calarasi, Rosiori de Vede, Timisoara si Chisinau (Republica Moldova).

Scopul competiţiei l-a reprezentat formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar. Ne bucuram ca eforturile noastre s-au materializat si am reusit sa organizam acesta a doua editie, o editie la care au participat elevi si cadre didactice atat din Romania cat si din Republica Moldova ”, a declarat doamna profesor Hariclia-Marinela Popescu, directorul liceului organizator.

Elevii liceelor participante si-au testat cunoştinţele de legislatie rutiera si indemanare in fata parintilor, prietenilor si ai reprezentantilor Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanta.

Reprezentantul Serviciului Rutier Constanta, doamna Cristina Vasile a remarcat o crestere a nivelului de cunostine a concurentilor fata de editia precedenta, precum si o mai mare atentie la proba de indemanare auto: ”Suntem constienti de necesitatea organizarii acestui gen de concurs in toate unitatile scolare, la orice nivel si aici ne gandim la concursurile cu teme rutiere, nu neaparat de amploarea acestuia organizat de catre Liceul Dimitrie Leonida. Elevii trebuie sa cunoasca si sa respecte regulile de circulatie pentru a putea preveni producerea accidentelor. Anul acesta am reusit sa facem si o prezentare a evenimentelor rutiere mai importante din judetul Constanta, prezentare care a avut un impact puternic asupra concurentilor. Intrebarile acestora ne-au intarit convingerea ca toti cei prezenti au luat in serios acest concurs si ca pe viitor se vor comporta corespunzator in trafic, indiferent de postura in care se afla”.

Alaturi de concurenti, ca si la prima editie a concursului, s-a aflat Bosch, unul dintre cei mai importanti furnizori din industria auto, care a acordat premii elevilor castigatori, dar si cadouri pentru cei prezenti.

Premiile au fost decernate de catre domnul Adrian Serban, coordonatorul proiectului, doamna Hariclia Marinela Popescu si doamna Cristina Vasile. 

În urma jurizării locul 1 a revenit lui Cezar ISFAN de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Timisoara, pe locul 2 s-a situat George CRISTEA din cadrul Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale ”Amiral Ion Murgescu”, locul 3 revenind tot unui reprezentant al Scolii Militare – Marian ROGOZ. S-au acordat si doua mentinuni elevilor Dorin BISTRITA (Colegiul de Transporturi Chisinau – Rep. Moldova) si Denis COJOCARU (Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Timisoara).

 In afara liceelor deja precizate, au mai fost prezenti elevi de la liceele: Liceul Tehnologic Nr. 2 Rosiori de Vede (jud. Teleorman), Liceul Tehnologic Transporturi Auto Calarasi, Liceul Tehnologic “Dragomir Hurmuzescu” Medgidia (jud. Constanta), Liceul ”Gheorghe Duca” Constanta si Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida” Constanta.

Tagged as: , , , , , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.