A inceput sezonul…la Roma

1

Buna dragi prieteni, ne-am intors in lumea celor care circula fara portiere…Asteptari, legislatie, civilizatie, sunt cateva cuvinte care se pare ca nu-si au locul in traficul bucurestean. De aceea am vrut sa vedem cum incepe sezonul anul acesta la Roma (unde, sincer vorbind, nu se termina niciodata). Si, de aceea am luat calea aerului pentru a ne intalni cu prietenii nostri de la Bici & Bacci si in special cu Claudio Sarra, fondatorul acestui concept.

Interesant este ca a infiintat un muzeu dedicat Vespei intr-o zona romana unde turistii sunt mai mult indrumati sa mearga pe jos. Dar sa ne oprim asupra muzeului. Conceptul leviteaza in jurul binecunoscutului film american din anii 1960 – Vacanta la Roma. Atmosfera, exponatele si lumina difuza din interiorul muzeului – un spatiu bine determinat in subsolul cladirii unde se fala si un magazin de suveniruri Vespa si centrul de inchirieri de scutere, te fac sa te intorci in perioada in care aglomeratia, mizeria si cersetorii romani (dublu r) nu erau principalele elemente ale decorului italian. Modele de Vespa, cateva Lambretta si un Ape care troneaza la intrarea in magazin, dau senzatia intoacerii in timp.

Daca modelele de Vespa C sunt mai putin cunoscute la noi Vespa VNA (1958) sau Vespa GS VS5 150 (1959) sunt mai des intalnite, chiar si astazi pe strazile romane. Vespa Super Sport 180 (cu o versiune unica a motorizarii de 180 cmc) si cu cateva retusuri estetice fata de modelul Primavera este una dintre bijuteriile gasite aici (au fost produse doar 26000 buc intre anii 1968 si 1973).

Tot un exponat important este si o Vespa Rally 180, un ultim model semnat de  Corradino D’Ascanio, accesorizat pentru calatorii lungi, care a strabatut o distanta de 32000 km intr-un an pe ruta Indonezia-Italia in 1978, pe sa fiind temerarul John Gerber.

Mai multe va lasam sa descoperiti voi intr-o vizita facuta la muzeul Vespa din Roma.

Noi ne vom intoarce pe strada si vom continua circuitul pe scuter prin Roma.

 

 

 

 

Tagged as: , , , ,

Comentariile sunt restrictionate.